RO
Munca neremunerată în folosul comunităţii – o pedeapsă eficientă

Munca neremunerată în folosul comunităţii – o pedeapsă eficientă

10 Iulie 2015

 

Grădiniţa de copii „Andrieş” din oraşul Hînceşti au găsit o soluţie de a economisi banii alocaţi pentru întreţinere prin implicarea persoanelor condamnate la muncă neremunerată în folosul comunităţii. Ana Dubceac, director al grădiniţei a comunicat ,,…cu greutăţile de gestionare a mijloacelor financiare pentru reparaţie se confruntă practic toatele grădiniţele din raionul Hînceşti, 10000 mii de lei alocaţi pentru reparaţia cosmetică nu ajung pentru procurarea materialelor de construcţie, cu atît mai mult angajarea meşterilor. Din presa locală am aflat de Biroul de probaţiune Hînceşti care are rolul de asigurare a executării pedepsei penale cu muncă neremunerată în folosul comunităţii, precum şi repartizarea persoanelor aflate în conflict cu legea penală condamnate la muncă comunitară”.
 
Unul din condamnaţii prezenţi la executarea pedepsei, a menţionat că ,,…e mult mai avantajos să fii la libertate şi să prestezi un anumit număr de ore, decît închisoarea. Un factor motivant pentru mine este că fiul meu frecventează această grădiniţă şi mă face să fiu mai disciplinat, deoarece acel tobogan care l-am reparat este şi pentru copilul meu”.
 
Începînd cu anul 2014 şi pînă în prezent aproximativ 7 persoane au fost direcţionate la această grădiniţă unde au fost efectuate lucrări de reparaţie, salubrizare şi întreţinere a terenului de joacă, spre bucuria copiilor care au unde să îşi petreacă timpul.

 

 
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Munca neremunerată în folosul comunităţii – o pedeapsă eficientă

loading ...