RO
Derularea Programului probaţional „Motivaţia spre schimbare” în Biroul de probaţiune Dubăsari

Derularea Programului probaţional „Motivaţia spre schimbare” în Biroul de probaţiune Dubăsari

21 Octombrie 2014


La 3 septembrie 2014, în Biroul de probaţiune Dubăsari a fost dat start aplicării Programului probaţional „Motivaţia spre schimbare”, derularea programului fiind desfăşurată săptămânal de către consilierul de probaţiune Alexandru Andreev în incinta Casei de cultură, s. Ustia.

Pe parcursul desfăşurării programului au participat 6 subiecţi ai probaţiunii aflaţi în evidenţa Biroului de probaţiune Dubăsari şi Criuleni, fiind acordată asistenţă beneficiarilor pentru ca aceştia să poată identifica de sine stătător argumentele pentru schimbare. Programul se derulează pe parcursul a 10 săptămâni, a câte 1 oră pe săptămână, iar data şi ora lecţiilor sunt stabilite de către formatori în comun acord cu participanţii la program.

Pe parcursul anilor 2013 – 2014 Programul „Motivaţia spre schimbare” a fost derulat în Birourile de probaţiune Bălţi, Taraclia, Drochia, Cahul, Dubăsari, Buiucani, Râșcani mun. Chişinău, astfel fiind asistaţi 38 de subiecţi aflaţi în evidenţa serviciului de probaţiune.

Reamintim că scopul programului este motivarea beneficiarului în dezvoltarea responsabilităţilor, ghidarea în dezvoltarea  autodisciplinei, schimbarea comportamentului infracţional, conştientizarea  faptei săvârşite cât  şi  asumarea responsabilităţii pentru fapta comisă. Programul ajută beneficiarul să înţeleagă modul în care gândeşte, determină modul în care acţionează, identifică convingerile care provoacă probleme şi sunt ajutaţi de către consilieri să înlocuiască convingerile negative cu cele pozitive. 

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Derularea Programului probaţional „Motivaţia spre schimbare” în Biroul de probaţiune Dubăsari

loading ...