RO
Derularea Programului probaţional „Motivaţia spre schimbare” în Biroul de probaţiune Dubăsari

Derularea Programului probaţional „Motivaţia spre schimbare” în Biroul de probaţiune Dubăsari

21 Octombrie 2014


La 3 septembrie 2014, în Biroul de probaţiune Dubăsari a fost dat start aplicării Programului probaţional „Motivaţia spre schimbare”, derularea programului fiind desfăşurată săptămânal de către consilierul de probaţiune Alexandru Andreev în incinta Casei de cultură, s. Ustia.

Pe parcursul desfăşurării programului au participat 6 subiecţi ai probaţiunii aflaţi în evidenţa Biroului de probaţiune Dubăsari şi Criuleni, fiind acordată asistenţă beneficiarilor pentru ca aceştia să poată identifica de sine stătător argumentele pentru schimbare. Programul se derulează pe parcursul a 10 săptămâni, a câte 1 oră pe săptămână, iar data şi ora lecţiilor sunt stabilite de către formatori în comun acord cu participanţii la program.

Pe parcursul anilor 2013 – 2014 Programul „Motivaţia spre schimbare” a fost derulat în Birourile de probaţiune Bălţi, Taraclia, Drochia, Cahul, Dubăsari, Buiucani, Râșcani mun. Chişinău, astfel fiind asistaţi 38 de subiecţi aflaţi în evidenţa serviciului de probaţiune.

Reamintim că scopul programului este motivarea beneficiarului în dezvoltarea responsabilităţilor, ghidarea în dezvoltarea  autodisciplinei, schimbarea comportamentului infracţional, conştientizarea  faptei săvârşite cât  şi  asumarea responsabilităţii pentru fapta comisă. Programul ajută beneficiarul să înţeleagă modul în care gândeşte, determină modul în care acţionează, identifică convingerile care provoacă probleme şi sunt ajutaţi de către consilieri să înlocuiască convingerile negative cu cele pozitive. 

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Conferința internațională anuală "Pedeapsa care promovează schimbările"
07 Octombrie 2021
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Terapie la MORGĂ!
22 Septembrie 2021
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
noi in facebook

Derularea Programului probaţional „Motivaţia spre schimbare” în Biroul de probaţiune Dubăsari

loading ...