RO
Derularea Programului „Motivația spre schimbare”

Derularea Programului „Motivația spre schimbare”

25 Aprilie 2013

  

În scopul prevenirii recidivei printre rândurile subiecților aflați în evidența Birourilor de probațiune, Oficiul central de probațiune a inițiat aplicarea Programului probațional „Motivația spre schimbare”, donat de către Serviciul de probațiune din Letonia, ca rezultat a unei bune colaborări și a suportului acordat din partea acestora.
Programul “Motivația spre schimbare” are ca scop motivarea beneficiarului în dezvoltarea responsabilităților, ghidarea în dezvoltarea  autodisciplinei, schimbarea comportamentului infracţional, conştientizarea  faptei săvârșite cât  şi  asumarea responsabilităţii pentru fapta comisă. 
Programele probaționale sunt bazate pe terapie comportamentală, avînd succes şi rezultate pozitive în mai multe ţări. Abordarea este interactivă, consilierul de probaţiune acordând asistenţă beneficiarilor pentru ca aceștia să poată identifica de sine stătător argumentele pentru schimbare. 
Rolul consilierului de probaţiune este de al motiva şi al orienta spre o schimbare în direcţia corectă. Programul ajută beneficiarul să înţeleagă modul în care gândește, determină modul în care acţionează, identifică convingerile care provoacă probleme şi sunt ajutaţi de către consilieri să înlocuiască convingerile negative cu cele pozitive. Beneficiarii programelor îşi stabilesc nişte obiective, devin conştienţi de acţiuni şi urmările acestora.
În vederea aplicării programului probaţional „Motivaţia spre schimbare” din luna aprilie 2013, în perioada 18 – 22 februarie 2013 în incinta Oficiului central de probaţiune a fost desfășurat atelierul de lucru în vederea pregătirii pentru implementarea uniformă a programului probaţional  „Motivaţia spre schimbare”.
Pentru implementarea programului dat au fost identificaţi formatori din  birourile de probaţiune, zona sud -  BP Taraclia, BP Cahul;  zona centru –BP Rîşcani Chişinău; zona nord –BP Bălţi și BP Drochia. Programul dat va derula 5 săptămâni, a câte 2 ore pe săptămână.
La momentul actual programul este derulat în 4 birouri de probațiune: Cahul, Bălți, Drochia și Rîșcani mun. Chișinău.
 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Derularea Programului „Motivația spre schimbare”

loading ...